Fabrikanten

Best verkochte producten

Bekeken producten

Calci Zand 5 kg

Nieuw product

Calci Zand, ook wel baardagamenzand of calciumgrond genoemd, is een bodembedekker voor in jouw terrarium. Deze ondergrond bestaat voor 98% uit calcium. Anders als bij ander terrariumzand heeft Calci Zand het voordeel dat het meehelpt om de luchtvochtigheid in jouw terrarium te waarborgen. Het is te gebruiken in elk soort terrarium. Het is geschikt voor woestijn, tropisch terrarium of aquarium. Calci Zand ziet er natuurlijk uit en is goed te combineren met andere bodembedekkers of kleuren.

In de volgende kleuren verkrijgbaar:

  • Wit
  • Bruin
  • Caviaarrood

Meer details

€ 5,99 incl. btw

Datasheet

Inhoud 5 KG

Meer informatie

Deze ondergrond is goed voor de baardagamen en andere reptielen. Jouw dieren hebben een behoefte aan calcium en daardoor is dit een uitstekende manier om hieraan te voldoen. De baardagamen eten vaak zand als ze een voedseldier willen pakken. Het nadeel van normaal zand is dat het een brok kan vormen in de maag van het reptiel. Hierdoor kan jouw dier last krijgen van problemen met de ontlasting en in het ergste geval kan hij hier zelfs aan overlijden. Calci Zand heeft echter een ronde structuur waardoor dit nooit kan gebeuren. Door deze vorm van de korrels kan het niet vast komen te zitten en blijft de ontlasting dus normaal. Dit product helpt dus om jouw reptielen gezond te houden en verbetert eventuele storingen in de ontlasting.

Calci-ground is gemakkelijk te gebruiken. Jouw reptielen profiteren optimaal als je een calciumgrond bodem maakt van 4 tot 8 centimeter en deze in elk geval iedere 3 maanden gedeeltelijk of volledig vervangt. Je hebt ongeveer 3 zakken nodig voor een halve vierkante meter.

13 andere producten in dezelfde categorie:

Reviews

Volg ons op Facebook